Wendy Stolk (52), eigenaresse van Happy Days Kraamzorg maakt zich zorgen om de druk op de kraamzorg. Links op de foto: kraamhulp Isa met baby Ritchie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Stolk (52), eigenaresse van Happy Days Kraamzorg maakt zich zorgen om de druk op de kraamzorg. Links op de foto: kraamhulp Isa met baby Ritchie. © Angeliek de Jonge

Corona-geboortegolf zet zorg aan kersverse moeders en baby’s onder druk: ‘Gezellig kletsen? Geen tijd’

Ziekenhuizen, verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de regio Amersfoort moeten deze zomermaanden alle zeilen bijzetten om voldoende zorg te kunnen verlenen aan gezinnen met een baby op komst. De reden? Een corona-geboortegolf én personele problemen. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Deze toeristen ontdekken Amersfoort (en dit is waarom): ‘Ik vind deze stad mooier dan Amsterdam’
  PREMIUM

  Deze toeristen ontdekken Amersfoort (en dit is waarom): ‘Ik vind deze stad mooier dan Amsterdam’

  Coffee Corazon heeft een vermelding in de internationaal befaamde reisgids Lonely Planet en de Koppelpoort prijkt prominent op bijna elke toeristische website als lokkertje naar de ‘middeleeuwse stad op nog geen uur reizen van Amsterdam’. Maar wie zijn al die toeristen die een dag of weekeindje Amersfoort doen? En heeft corona enige invloed? De VVV in de stad ziet in ieder geval opvallend veel Nederlandse toeristen.