Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan van Eijndhoven

Coronaweigeraar tuigt supermarktmedewerker af in Amersfoort

Een medewerker van een supermarkt in Amersfoort die een klant aansprak op het niet naleven van de coronaregels, heeft het er flink van langs gekregen.

Bij de supermarkt mogen klanten niet in het gezelschap van meerdere personen naar binnen. Toen een medewerker twee mensen daar op aansprak, greep een van hen de medewerker bij zijn hals en gooide hem achterover tegen een rij winkelwagens, schrijft de politie op Facebook.

De klant is door de politie aangehouden. Hij wordt vervolgd voor huisvredebreuk, omdat hij het deurbeleid van de supermarkt overtrad. Bovendien wordt hem poging tot zware mishandeling dan wel mishandeling ten laste gelegd. 

Bij welke supermarkt en wanneer het incident plaatsvond, maakte de politie niet bekend. Hoe het met de medewerker gaat, is evenmin bekend. 

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.