State of the Art-manager Daan Poelma sluit de deuren van de zaak om warmte binnen te houden en energie te besparen. Ondanks de briefjes op de deur, lijken klanten het nog lastig te vinden
Volledig scherm
PREMIUM
State of the Art-manager Daan Poelma sluit de deuren van de zaak om warmte binnen te houden en energie te besparen. Ondanks de briefjes op de deur, lijken klanten het nog lastig te vinden © Nico Brons

De energierekening is torenhoog, maar tóch houden winkeliers hun deuren open: ‘Klanten komen niet’

Ondanks de torenhoge energierekening door al die vervliegende warmte, houden winkeliers in de strijd om de klant tóch de deuren open. Als het aan de Amersfoortse politiek en veel andere ondernemers ligt, komt daar snel verandering in. Goed idee? ‘Het is voor klanten gewoon een drempel om binnen te komen.’

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?