Volledig scherm
Lange rijen voor de Albert Heijn bij de heropening. © Bram van de Biezen

De hele dag sushi bij vernieuwde Albert Heijn in Nijkerk

De buitenkant van de winkel was nog niet helemaal af, maar toch besloot Gerard van den Tweel zijn Albert Heijn aan de Frieswijkstraat deze week te heropenen.

Na een investering van 8 miljoen euro was de renovatie compleet. De winkel biedt volgens de ondernemer het nieuwste concept in het supermarktwezen.

De winkel is gestript en anders ingedeeld. Zo zijn de in 2018 ingevoerde handscanners vervangen door de nieuwste exemplaren, omdat alle schappen voorzien zijn van elektronische prijskaartjes. Aan het benodigde systeem gaf de Nijkerker al 160.000 euro uit. Van den Tweel: ,,Binnen de Albert Heijn worden alle supermarkten de komende jaren veranderd en ik wilde het nieuwste van het nieuwste, maar wel met een eigen touch."

Kinderen kunnen rondlopen met een eigen karretje dat is voorzien van een display waarop ze hun boodschappen kunnen invoeren en deze met behulp van het apparaat in de winkel kunnen zoeken. De groenteafdeling wordt constant beneveld zodat de groenten langer vers blijven. Boven de versafdeling hangen grote schermen met filmpjes van leveranciers aan de winkel. ,,We willen open en transparant zijn over waar onze producten vandaan komen. Medewerkers van de supermarkt zijn de afgelopen weken op training geweest om onder andere het roosteren van noten en het afbakken van verschillende broden onder de knie te krijgen, wat nu nog meer in de winkel zal gaan gebeuren."

Sushi

Er wordt gebruik gemaakt van shop-in-shops. Zo is Gall&Gall verhuisd naar de Albert Heijn zelf en kunnen klanten voor of na het boodschappen doen zo de slijterij in lopen. Een deel van de winkel wordt gedomineerd door drie koks van Sushi Daily. Van den Tweel: ,,We hebben drie Taiwanese koks in dienst genomen die de hele dag door verse sushi maken."

Ook broer Johan van den Tweel kijkt zijn ogen uit in de nieuwe supermarkt: ,,Ik heb als kleine jongen nog in de zelfbedieningswinkel van mijn ouders gestaan op de Vetkamp. Ik heb nu weer het gevoel dat we terug zijn in de sfeer van vroeger, en dat het weer de winkel van onze ouders is.”