De kap van 1700 bomen voor de westelijke rondweg in Amersfoort in 2019. Nu is duidelijk geworden dat de weg er helemaal niet komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De kap van 1700 bomen voor de westelijke rondweg in Amersfoort in 2019. Nu is duidelijk geworden dat de weg er helemaal niet komt. © AD

De westelijke rondweg (kosten: 87 miljoen) in Amersfoort is van de baan: dít zijn de gevolgen

Het plan voor de westelijke rondweg in Amersfoort (kosten: tenminste 87 miljoen euro) gaat definitief de prullenbak in. Dat staat in het akkoord van de nieuwe coalitiepartijen D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren. Hiermee komt een einde aan een hoofdpijndossier dat de Amersfoortse politiek al tientallen jaren in de greep houdt.

  1. Vanuit het niets zó in het Amersfoortse stadsbestuur: het politieke wonder van Partij voor de Dieren
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    Vanuit het niets zó in het Amersfoort­se stadsbe­stuur: het politieke wonder van Partij voor de Dieren

    Het is nog maar anderhalf jaar geleden dat de Partij voor de Dieren zich meldde in Amersfoort om voor het eerst mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. En nu maakt ze deel uit van het stadsbestuur en levert de partij een wethouder. Hoe drong de Partij voor de Dieren zó snel door tot de macht? En hoe stabiel is deze nieuwkomer? Reconstructie van een politiek sprookje, dat werkelijkheid is geworden.