Op festival Festifoort namen veel bezoekers flesjes water mee. De organisatie maakte dit jaar vanwege de hitte een uitzondering met het beschikbaar stellen van drinkwater.
Volledig scherm
PREMIUM
Op festival Festifoort namen veel bezoekers flesjes water mee. De organisatie maakte dit jaar vanwege de hitte een uitzondering met het beschikbaar stellen van drinkwater. © Saskia Berdenis van Berlekom

Denk wil verplicht gratis waterpunt op Amersfoortse festivals

Festivals in Amersfoort die aan de poort entree heffen moeten bezoekers voortaan gratis drinkwater laten tappen. Dat is goed voor het milieu omdat er minder plastic flesjes over de toonbank gaan, en wel zo eerlijk voor de festivalganger.

Quote

Gratis drinkwater betekent dik 20 tot 30 procent minder aan de bar

Rowan Frijhoff, Festifoort

Dat vindt de politieke partij Denk, die vanavond in de gemeenteraadsvergadering voorstelt te onderzoeken of het mogelijk is het gratis verstrekken van drinkwater in de vergunningaanvraag te verplichten. Volgens Tahsin Bülbül, fractievoorzitter van Denk, is het verkopen van flesjes bronwater als enige optie om de dorst te lessen niet meer van deze tijd.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.