Jeroen Stomphorst
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Stomphorst © Kosteloos

Deur open terwijl de verwarming loeit, Jeroen begrijpt niets van die winkeliers: ‘Bizar veel energieverlies’

Column,,We stoken niet voor de buren!” Ik kreeg het vroeger vaak genoeg te horen van mijn moeder, als ik weer eens de deur liet openstaan. En ik hoor het mezelf ook roepen tegen onze kinderen. Ook hier thuis is het energieverbruik een hot item. Maar ja, bij wie niet?

 1. Jeroen Stomphorst was ooit trots op knooppunt Hoevelaken: ‘Maar tegenwoordig ben ik ‘m aardig zat’
  PREMIUM
  COLUMN

  Jeroen Stomphorst was ooit trots op knooppunt Hoevelaken: ‘Maar tegenwoor­dig ben ik ‘m aardig zat’

  Ook al is het nummer al 40 jaar oud, als je uit Hoevelaken komt krijg je altijd te horen dat je daar linksaf moet. De carnavalskraker van Arie Ribbens gaat nooit verloren. En als het niet over de Polonaise Hollandaise gaat, is er altijd nog het knooppunt, waar Hoevelaken bekend om staat. Met het klaverblad, dat trouwens dichterbij Hooglanderveen en Amersfoort ligt dan bij Hoevelaken. Maar goed, never ruin a good story with facts.
 2. ‘Mijn collega Kees, nog geen 30, ligt eraf door long-covid’: Jeroen gaat een boosterprik halen
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Mijn collega Kees, nog geen 30, ligt eraf door long-co­vid’: Jeroen gaat een booster­prik halen

  Heeft u de booster al gehaald? Ik ook niet. Druk met veel en van alles. En heel veel mensen zijn dat, begreep ik via een collega die eerder deze week wel haar booster heeft gehaald. Ze zitten bij de GGD aan de Hoefseweg geen duimen te draaien, maar druk is anders, zeggen ze zelf. Ik moest eraan denken toen ik deze week mail kreeg van Kees van de economieredactie van de NOS.