Volledig scherm
© Raymond Rutting

Deze en andere foto's van Raymond Rutting kun je zien in het Rietveldpaviljoen

Fotograaf Raymond Rutting reisde, onder meer voor het ANP en de Volkskrant, de hele wereld rond. Een selectie van zijn werk is vanaf vandaag te zien in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof.

Rutting maakte de val van het Roemeense communisme in 1989 mee, versloeg de tsunami in Sri Lanka (2004) en fotografeerde talloze internationale kopstukken en ‘gewone’ mensen. Onlangs verscheen zijn boek Wereldbeelden, met daarin zijn beste werk uit de afgelopen twintig jaar.

Het Rietveldpaviljoen is, na een lange periode van leegstand, sinds weer kort in gebruik als ‘fotomuseum’, in afwachting van een definitieve bestemming van het rijksmonument. De gemeente Amersfoort studeert daar nog op.

Tot eind van dit jaar zijn er verschillende tentoonstellingen te zien. Vorige maand opende er een expositie over rijksbouwmeester Floris Alkemade, hangt er een collage van dertig Amersfoortse puzzelstukken aan de muur en exposeren er vijf fotografen, die sterk verbonden zijn met Amersfoort.

Wereldbeelden, de kunst van fotografie. Tot eind december. Op 27 november is Rutting, samen met onder anderen Nol Havens (VOF de Kunst), te zien in de theatershow De tranen van Amelie. Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8.