Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Dit is waarom de één gek wordt van een bromtoon en de ander niets hoort

Ray Warmerdam heeft al een half jaar last van een mysterieuze en voor hem gekmakende bromtoon. Maar waarom ligt hij er wakker van en draait zijn vrouw zich nog eens lekker om?

Ray is lang niet de enige Amersfoorter die een toon hoort, blijkt na publicatie van zijn verhaal. Er melden zich meer mensen die last hebben van een lage brom. Niet zo gek, want in een rapport van oktober vorig jaar schatte het RIVM dat ongeveer 2 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder ernstig gehinderd wordt door zogenoemde Laag Frequent Geluid (LFG). Geluid dat in het dagelijks leven veel voorkomt en afkomstig is van industrie, apparaten en wegverkeer.

  1. Drugsloods in Voorthuizen werd onderverhuurd door gemeente

    Drugsloods in Voorthui­zen werd onderver­huurd door gemeente

    De loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen, waar eind juni 45.000 liter drugsafval werd gevonden, werd door de gemeente onderverhuurd ProMid Vastgoed B.V. Deze huurder had het MOB-complex ook onderverhuurd en de onderhuurder blijkt vervolgens op zijn beurt ook onderverhuurd te hebben, antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen van LokaalBelang en het CDA. De partijen wilden weten hoe het mogelijk was dat in een gebouw van de gemeente de grootste hoeveelheid drugsafval ooit werd gevonden.