Volledig scherm
© Shutterstock

Duo steelt op klaarlichte dag 82 zakken diepvriesgarnalen bij supermarkt

Een onbekende man en vrouw hebben maar liefst 82 zakken diepvriesgarnalen weten te stelen uit een supermarkt in Hoevelaken. Dat gebeurde op zaterdag 16 november, zo heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Het duo stapte even na half twaalf in de ochtend de supermarkt binnen en pakte een mandje. Bij een van de kassa’s greep de vrouw vermoedelijk ook naar twee big shopper boodschappentassen. Eenmaal aangekomen bij het diepvriesvak laden de verdachten de tassen vol zakken met garnalen, om ze daarna bij entree neer te zetten.

De vrouw verlaat de winkel zonder af te rekenen. De man pikt de tassen daarna op met een winkelwagentje en rijdt  de supermarkt uit met  40 kilo aan garnalen. De waarde van hun buit: 600 euro.

Grote partijen

Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser is het  niet na te gaan of supermarkten eerder  te maken hebben gehad met diefstallen van grote partijen garnalen, inktvisringen of diepgevroren vis.  ,,Ik sluit evenwel niet uit dat een diefstal van deze omvang en met deze brutaliteit voorafgegaan is door eerdere diefstallen. Om dat precies in kaart te brengen hebben we de verdachten nodig.‘’ 

Omdat de politie naarstig op zoek is naar het stel, worden vanmiddag beelden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Gelderland van Omroep Gelderland.