Een dikke knuffel van Lieke Martens voor voetbalgekke Lente (6) uit Nijkerk

videoZes uur in de auto zitten had de 6-jarige Lente Kloostra uit Nijkerk er voor over om haar grote idool Lieke Martens live te zien voetballen tijdens het WK tegen Nieuw-Zeeland. 

Lente kreeg waar ze op hoopte: een hele dikke knuffel van sterspeelster Lieke Martens van de Oranje Leeuwinnen.
Volledig scherm
Lente kreeg waar ze op hoopte: een hele dikke knuffel van sterspeelster Lieke Martens van de Oranje Leeuwinnen. © BSR Agency

Tijdens de wedstrijd hield ze een bord omhoog met de tekst: ‘Lieke mag ik een knuffel’. Toen de voetbalster haar ook nog eens een dikke knuffel kwam brengen, kon ze haar geluk helemaal niet meer op. ,,Lieke is echt heel mooi en lief en ze kan goed voetballen.’’

Het weekje extra vrij van school maakte dat het gezin naar Le Havre afreisde dinsdag. Lente is al een poosje fan van de aanvaller: ,,Ik spaar alle voetbalplaatjes van Lieke.’’ Twee jaar geleden gingen haar ouders al naar het EK en het leek hen leuk om de vrouwen nu opnieuw te zien spelen. Vanuit het hotel in Le Havre ging het gezin op in de Oranjemars richting het stadion.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.