Hennepkwekerijen oprollen doet de politie nog wel, maar er actief naar op zoek gaan daar heeft ze geen tijd meer voor, aldus burgemeester Bolsius.
Volledig scherm
PREMIUM
Hennepkwekerijen oprollen doet de politie nog wel, maar er actief naar op zoek gaan daar heeft ze geen tijd meer voor, aldus burgemeester Bolsius. © AS Media

Een hennepkwekerij in de buurt? Inwoners moeten zelf op speurtocht, want de politie heeft er geen tijd voor

Door een schreeuwend tekort aan personeel heeft de politie in Amersfoort nauwelijks nog tijd om zelf op zoek te gaan naar hennepkwekerijen of bordelen. Burgemeester Lucas Bolsius, verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad, maakt zich zorgen. ,,De politie heeft niet de capaciteit om overal te zijn: de oplettende burger is belangrijker dan ooit.”

  1. ‘Kan er een Sinterklaas opstaan die kwetsbare boksende kids een toekomst wil geven?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Kan er een Sinter­klaas opstaan die kwetsbare boksende kids een toekomst wil geven?’

    Het begint erop te lijken dat ik eindelijk weer een fijne sport heb gevonden. Door mijn onregelmatige werktijden zit een teamsport er al jaren niet meer in. Dus liep ik hard of zat ik op de racefiets. Best leuk, maar niet waar ik echt warm van werd. Sinds een aantal maanden ben ik aan het boksen. Beter gezegd, heb ik bokstraining, want elkaar echt goed raken is er (gelukkig) niet bij. Trainer Alex van Klooster beult ons allemaal af en ik vind het nog lekker ook. Mijn conditie gaat met sprongen vooruit en ik heb me in jaren niet zo fit gevoeld.