Volledig scherm
© AS Media

Een paar weken na de oplevering al brand op dak van nieuwbouwhuizen in Eemnes

updateDikke pech voor de bewoners van de Zuidersingel in Eemnes. Luttele weken nadat ze de sleutel kregen, vloog bij vier woningen vanmorgen het dak in brand, waar zonnepanelen op lagen.

De brand ontstond rond 10.15 uur. De brandweer was ruim twee uur bezig om het vuur te blussen.  

Vier woningen liepen brand- en waterschade op, meldt de gemeente vanmiddag in een persbericht. De brand ontstond onder het dakbeschot en was lastig te blussen. De brand heeft zich niet verspreid verder in de woning. 

De technische oorzaak van de brand is nog niet bekend. Deze wordt onderzocht door de gemeente, bouwer Van Wijnen en woningcorporatie De Alliantie.

Schok

Quote

Voor mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstel­ling

Burgemeester Roland van Benthem

De woningen werden onlangs opgeleverd. ‘Voor mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstelling. We gaan, samen met de Alliantie en bouwer Van Wijnen, deze valse start in de Zuidpolder zo snel mogelijk oplossen’, aldus burgemeester Roland van Benthem in het persbericht.

De getroffen bewoners werden opgevangen in het naastgelegen gemeentehuis. Zij worden de komende periode ondergebracht in hotels in de buurt of  ineen vakantiepark. Ook zorgt de gemeente voor kinderopvang en vervoer naar school.

 Alle materiële schade wordt ‘vanzelfsprekend’ vergoed, belooft de gemeente. De getroffen woningen zijn voor de eerste weken in ieder geval niet geschikt voor bewoning.

De zonnepanelen op de getroffen woningen worden uit voorzorg losgekoppeld.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!