Een deelscooter van GO Sharing in Leusden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deelscooter van GO Sharing in Leusden. © Ricardo Smit

Een week deelscooters in Leusden en Soest: groene krengen of gouden greep?

Na Amersfoort hebben ook Soest en Leusden sinds een week deelscooters en -fietsen van GO Sharing. Bij succes komen er nog meer bij. GO Sharing is zelf natuurlijk enthousiast, sommige inwoners wat minder. En de gemeenten zelf? ,,Het wordt al rustiger online en aan de telefoon.”

 1. Deelscooters Go Sharing nu ook in Leusden en Soest: ‘Welkom, maar geen brandjes en foutparkeerders’
  PREMIUM

  Deelscoo­ters Go Sharing nu ook in Leusden en Soest: ‘Welkom, maar geen brandjes en foutpar­keer­ders’

  Naast Amersfoort krijgen nu ook Leusden en Soest deelscooters en deelfietsen van Go Sharing in het straatbeeld. De gemeenten heten deze ‘deelmobiliteit’ welkom, maar zien ook het schrikbeeld van Amersfoort voor zich. Daar worden de voertuigen her en der geparkeerd en vaak vernield of in brand gestoken. Actiegroep Scootervrij vindt dat er nu al te veel deelscooters zijn.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”