Astrid Wassenaar, directeur van DierenPark Amersfoort, in de loopbrug bij de brilberen in het park. Inzet: een wolf en chimpansee Mike.
Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Wassenaar, directeur van DierenPark Amersfoort, in de loopbrug bij de brilberen in het park. Inzet: een wolf en chimpansee Mike. © ricardo smit

Eerst de chimpansees, toen de wolven. Directeur blikt terug op turbulente periode: ‘Impact op ons imago’

dierenpark amersfoortTwee ontsnapte chimpansees en ook wolven die uitbraken. Ruim een jaar is Astrid Wassenaar (50) nu directeur van DierenPark Amersfoort, maar van een rustige opstartperiode is absoluut geen sprake. ,,Wat dit voor effect op ons park gaat hebben, durf ik nog niet te zeggen.”

 1. 2020 was een rampjaar voor DierenPark Amersfoort: ‘De dood van Mike en Karibuna dragen we voor altijd met ons mee’
  PREMIUM

  2020 was een rampjaar voor DierenPark Amersfoort: ‘De dood van Mike en Karibuna dragen we voor altijd met ons mee’

  Voor DierenPark Amersfoort gaat 2020 de boeken in als het meest bewogen jaar in het 72-jarig bestaan. Directeur Astrid Wassenaar staat stil bij de gevolgen van twee corona-lockdowns, een aangepaste openstelling en bij 3 november, de dag waarop twee ontsnapte chimpansees moesten worden gedood. ,,We hebben de draad weer opgepakt, maar het was zwaar en we zijn er nog niet.’’
 2. Jeroen zegt gas op die lolly met nieuwe stadhuis van Amersfoort: ‘Snel die miljoenen-meloen doorslikken’
  PREMIUM
  Column

  Jeroen zegt gas op die lolly met nieuwe stadhuis van Amersfoort: ‘Snel die miljoenen-me­loen doorslik­ken’

  Het is zo’n bedrag waar je je als gewone Amersfoorter maar moeilijk een voorstelling van kan maken: 118 miljoen euro. Nog eens 10 miljoen meer dan begroot. Hoeveel is honderdachttien miljoen? Dan denk je automatisch aan het pakhuis van Dagobert Duck dat is volgestouwd met biljetten. Het zou in ieder geval genoeg moeten zijn om een nieuw stadhuis voor aan te leggen.