Volledig scherm
Een van de verdachten wordt bij de voordeur van de Trekpleister in de kraag gegrepen en onder schot gehouden door de politie. © Keistadnieuws

Eis: 180 uur taakstraf voor Soester (17) voor gewapende overval op Trekpleister

Een 17-jarige Soester, die afgelopen zomer een Trekpleister in winkelcentrum Schothorst, overviel heeft vandaag 180 uur werkstraf horen eisen en een jaar gevangenisstraf. Het grootste gedeelte van die gevangenisstraf (347 dagen), is voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. 

De jongen krijgt, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, nog een pakket aan maatregelen op zijn bordje. Zo is de eis dat hij onder toezicht komt van de reclassering, moet hij meewerken aan dagbesteding en diagnostiek, krijgt hij een leerstraf en moet hij schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. 

De tiener pleegde de overval met een even oude plaatsgenoot. De zaak tegen die tiener is aangehouden omdat er nog onderzoek wordt naar de juiste behandeling van deze jonge verdachte. Op 24 april gaat zijn zaak verder. In de tussentijd loopt de verdachte met een elektronische enkelband. 

16 jaar

De verdachten waren pas 16 toen zij op 13 juni een kwartier voor sluitingstijd, om kwart voor zeven, de Trekpleister in winkelcentrum Schothorst overvielen. De Soester tieners dreigden met een alarmpistool. Het personeel werd gedwongen om de kluis in het kantoor open te maken, maar dat ging niet vanwege een tijdslot. De verdachten sloegen op de vlucht, maar konden niet ontkomen aan de politie. Agenten grepen de tieners in de buurt van de drogisterij in de kraag.