Volledig scherm
© Keistadnieuws

Eis: zes jaar voor cel voor neersteken flatbewoner in Amersfoort na ruzie over drugs en geld

De 35-jarige rondzwervende Youssef M. hangt een celstraf boven het hoofd van zes jaar boven het hoofd voor het neersteken van een flatbewoner in de Vasco da Gamastraat in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Het slachtoffer werd geraakt in het hart, maar overleefde de aanval.

Youssef M. zou de Amersfoorter van 35 jaar met een mes te lijf zijn gegaan vanwege een ruzie over drugs en geld. Flatbewoners verklaarden na het bloedige incident tegenover de politie dat het vaak onrustig was op het adres. 

Steekwonden

Agenten troffen de 35-jarige in de late avond van 24 juni 2019 na een 112-melding bloedend aan in de keuken van de flat. Hij had steekwonden in de linkerarm en in de hartstreek en moest volgens de officier van justitie in het ziekenhuis vechten voor zijn leven. Eenmaal aanspreekbaar verklaarde het slachtoffer dat M. degene was die hem had gestoken. Het dna van de 35-jarige man werd aangetroffen op het mes.

Omdat Youssef M. weigerde mee te werken aan onderzoek door de reclassering en een geschiedenis heeft van geweldpleging en andere strafbare feiten, moet de samenleving volgens de openbaar aanklager zo goed mogelijk tegen hem worden beschermd. Een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf is dan de enige weg, aldus de officier. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. 

  1. Vluchtelingen extra angstig door coronacrisis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’
    PREMIUM

    Vluchtelin­gen extra angstig door coronacri­sis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’

    Ook asielzoekers en vluchtelingen zitten tijdens de coronacrisis geïsoleerd thuis. Hun positie is kwetsbaar, vinden hulpverleners. Door het isolement kunnen angstgevoelens en traumatische ervaringen versterkt worden, aldus de hulpverleners. Maatschappelijke organisaties zijn bang dat het integratieproces in de samenleving door de landelijke maatregelen wordt vertraagd.