Elk halfuur gaat zijn wekker: verzorger Rob ‘slaapt’ bij de zwangere olifant in DierenPark Amersfoort

videoOpnieuw een korte nacht voor olifantenverzorger Rob Saris. Hij slaapt in het olifantenverblijf in DierenPark Amersfoort om er zeker van te zijn dat hij én zijn collega’s de bevalling van olifant Indra niet missen.

,,Nee, meepuffen is niet nodig”, zegt Saris (30) lachend. Toch hing hij zijn hangmat vanavond weer aan de palen van de publieke tribune in het olifantenverblijf. De familie van grijze reuzen regelt de bevalling helemaal zelf, maar de verzorgers willen hét moment absoluut niet missen. Daarom waken ze om de beurten ’s nachts bij de kudde. ,,Iedereen leeft hier naartoe. Het is de climax, die wil je meemaken.”

  1. Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’
    PREMIUM

    Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’

    Leerlingen coachen, dealen met ongeruste ouders, digitale helpdesk spelen en niet te vergeten zelf fit blijven. Het onderwijs heeft zich in de corona-crisis in sneltreintempo aangepast naar lesgeven op afstand. Deze krant maakte voor de tweede keer een belronde langs vier docenten en schoolleiders uit de regio en vroeg naar hun dagelijkse ervaringen nu de scholen sowieso tot en met de meivakantie hun poorten noodgedwongen gesloten moeten houden.