Volledig scherm
Medewerker Rienk is met zijn gereedschap aan het werk. Als eerste is sfeerverlichting geïntstalleerd in de leibomen langs de Kleine en Grote spui. © Cees Wouda

Elk straatje en plein in de binnenstad zijn eigen feestverlichting

Amersfoort krijgt op de pleinen en in de straatjes in de binnenstad creatieve verlichting tijdens de feestdagen. Op elk plein en in elk straatje ziet dat er weer anders uit. Tot eind januari kunnen bezoekers verschillende routes bewandelen om de verlichting te bewonderen. Voor alle straten heeft het bedrijf Instore Outfitters nieuwe creatieve LED-verlichting ontworpen.

Medewerker Rienk is met zijn gereedschap aan het werk bij de leibomen langs de Kleine Spui. ,,We doen dit dit jaar voor het eerst, dus het is het best veel werk."

Per plein wordt gekeken wat bij de omgeving past. Ieder straatje krijgt een ander ontwerp. ,,Wij willen bezoekers verleiden om nieuwe straatjes en plekken te ontdekken. Er worden routes gemaakt zodat mensen ook andere gebieden leren kennen", laat projectleider Theo Miltenburgweten.

Door de harde wind en regenbuien deze dagen, is nog niet op alle plekken de verlichting aangebracht. Verwacht wordt dat alles voor het weekend hangt. Maandag is het Eemplein aan de beurt en begin december zal ook Kamp Amersfoort worden verlicht. ,,Amersfoort is een van de weinige steden waar één organisatie de hele binnenstad verlicht. Dat is vrij bijzonder", aldus Theo Miltenburg.