Het Jaap van der Krol bad in nijkerk
Volledig scherm
Het Jaap van der Krol bad in nijkerk © RodneyPhotography

Exploitant zwembad en sporthallen Nijkerk in de problemen, vraagt gemeente om steun

Optisport, de exploitant van het zwembad en de sporthallen in Nijkerk, is in financiële problemen geraakt, en vraagt daarom de gemeente om steun.

Het college van B en W is bereid eenmalig 108.000 euro te verstrekken, onder meer bedoeld om personeelskosten te dekken. Die vallen, onder meer vanwege ziekte, hoger uit dan Optisport inschatte toen het in 2018 het beheer van de voorzieningen overnam.

Niet blij

De gemeente Nijkerk is ook bereid de jaarlijkse exploitatie van vier ton met 127.000 euro te verlagen. ,,We doen dit in het belang van onze inwoners’’, zegt sportwethouder Nadya Aboyaakoub. ,,Wij zijn niet blij met het verzoek van Optisport tot verlaging van de bijdrage, maar stellen de raad toch voor hiermee in te stemmen. Zo kunnen we de dienstverlening, het beheer en onderhoud op het afgesproken niveau krijgen.’’

Optisport heeft laten weten niet in staat te zijn de exploitatie onder dezelfde financiële condities voort te zetten. Al vrij snel nadat het bedrijf het beheer van het zwembad en de sporthallen overnam, bleek dat de exploitatie anders uitpakte dan waar tijdens de aanbesteding vanuit was gegaan. Bij de opstart kwam een aantal onvoorziene kosten naar boven.