In de provincie Utrecht is het aantal bestuurders dat een bekeuring kreeg voor rijden onder invloed in 2022 flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijker Independer.
Volledig scherm
In de provincie Utrecht is het aantal bestuurders dat een bekeuring kreeg voor rijden onder invloed in 2022 flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijker Independer. © RV

Fiks meer bestuurders dronken achter het stuur in provincie Utrecht, stijging van ruim 40 procent

In 2022 werden in de provincie Utrecht veel meer proces-verbalen, zo’n 2.910, uitgeschreven voor rijden onder invloed ten opzichte van 2021, toen dat aantal 2.060 betrof. Met name in de steden Utrecht en Amersfoort steeg het aantal flink.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.