Het aantal zorgaanbieders in de regio Amersfoort wordt teruggebracht van 400 naar drie contractpartners, die gaan samenwerken met een aantal onderaannemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal zorgaanbieders in de regio Amersfoort wordt teruggebracht van 400 naar drie contractpartners, die gaan samenwerken met een aantal onderaannemers. © Getty Images/iStockphoto

Financiering van zorg in regio Amersfoort op de schop, vrees voor negatieve gevolgen: ‘Cliënten zijn de dupe’

Een deel van de zorg in de regio Amersfoort gaat flink op de schop. Het aantal zorgaanbieders wordt teruggebracht van 400 naar drie contractpartners. Politieke partijen en zorgbedrijven vrezen lange wachtlijsten, minder keuzevrijheid en cliënten die tussen wal en schip belanden. 

  1. Chris biedt al 25 jaar hulp aan slachtoffers van kernramp Tsjernobyl: ‘Vreselijke ellende en armoe’
    PREMIUM

    Chris biedt al 25 jaar hulp aan slachtof­fers van kernramp Tsjernobyl: ‘Vreselijke ellende en armoe’

    Chris Benning uit Nijkerk reed de afgelopen 25 jaar 65 keer naar Belarus om hulp te bieden aan slachtoffers van de kernramp in Tsjernobyl. Hij zag er vreselijke ellende en barre armoe, bezocht dorpen met alleen maar blinden en vocht tegen de starre bureaucratie, maar versaagde nooit. ,,Ik zei het wel eens na het zoveelste oponthoud bij de grens: dit was de laatste keer. Maar voor de mensen daar blijf je het doen. Ze zijn mijn familie geworden.”