Volledig scherm
© Google Maps

Flatwijk in Soest krijgt voor kerst nog speeltuin

De flatwijk Smitsveen in Soest krijgt definitief een speeltuin, nog voor de kerst. Bewoners van de Weegbreestraat hebben gekozen voor een variant met een schommel, bokspringpalen en een groot speeltoestel. 

Er komen ook een buurtkeuken, een groener Smitsplein en picknickbanken en onderzocht wordt nog of een watertappunt haalbaar is en voor jongeren een ‘chilldakje’ met wifi.

Het grasveld wordt een speelveld, met een gedeelte met speeltoestellen en picknickbanken en een verdiept gedeelte. Het verdiepte gedeelte heet een wadi, hier wordt bij hevige regenval tijdelijk water in opgevangen.

Tijdens zogeheten inloopmomenten heeft een aantal bewoners ook zorgen geuit over de speeltuin. Hoewel veel omwonenden blij zijn met de nieuwe speeltuin, zijn er ook mensen die ongerust zijn dat de speelplek met name ’s avonds geluidsoverlast gaat geven. In overleg bekijkt de gemeente hoe de nieuwe speelplek voor iedereen leuk wordt én blijft.

Bomen

De picknickbanken komen in plaats van de betonnen bankjes. Op het Smitsplein komt een nieuwe boom en de parkeerplaatsen achter de sporthal op het plein worden verplaatst. In plaats daarvan komen twee bomen en hoge beplanting. De doorgang aan de rechterkant bij de sporthal wordt afgesloten, omdat die als onveilig wordt ervaren. De Buurtkeuken komt in De Plantage, de bestaande keuken daar wordt uitgebouwd.