De Raggende Mannen, met de inmiddels overleden Bob Fosko (midden),  in een afgeladen Fluor op 20 april 2019. Het Amersfoortse poppodium blijft vanwege het coronavirus dicht tot 1 juni.
Volledig scherm
PREMIUM
De Raggende Mannen, met de inmiddels overleden Bob Fosko (midden), in een afgeladen Fluor op 20 april 2019. Het Amersfoortse poppodium blijft vanwege het coronavirus dicht tot 1 juni. © Peter Putters (De Nozem fotografie Amersfoort)

Flint en Fluor incasseren net als Amersfoortse horeca nieuwe dreun door coronamaatregelen

De culturele sector in Amersfoort stevent door de coronacrisis net als de cafés en restaurants in de stad af op een rampjaar. Het kabinetsbesluit om evenementen en voorstellingen te verbieden tot ten minste 1 juni betekent een harde kap voor het toonaangevende theater Flint en concertzaal Fluor. De plaatselijke horeca wil vooral duidelijkheid over de situatie na 6 april.

De vaste crew van het poppodium is in weerwil van de gedwongen en met acht weken verlengde sluiting drukker dan ooit, zegt pr-manager Annemarie Degens namens Fluor. ,,We hebben veertig concerten die niet door kunnen gaan. Daarvan proberen we er zoveel mogelijk om te boeken naar het najaar. Onze programmeurs maken overuren. Ze slagen er in de meeste gevallen wel in trouwens. Zo houden we het aanbod overeind voor later dit jaar.’’