Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Gedeputeerde: buslijnen in Soesterkwartier niet geschrapt

Het busvervoer door de wijk Soesterkwartier wordt met ingang van de nieuwe dienstregeling niet verslechterd. Dat heeft gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) vandaag toegezegd tijdens een commissievergadering in het provinciehuis van Utrecht.

Syntus heeft in haar nieuwe dienstregeling enkele veranderingen voorgesteld. Zo zouden er verliesgevende lijnen geschrapt moeten worden in het Soesterkwartier. Inwoners van het Soesterkwartier zouden vanaf eind dit jaar ‘s avonds en op zaterdag waarschijnlijk niet langer de bus kunnen pakken.

Motie

Een groep bezorgde inwoners en de Amersfoortse politiek maakte de zorgen daarover kenbaar aan het provinciebestuur en Schaddelee toonde volgens de bewoners vanmorgen ook aan dat hij gehoor wilde geven aan de zorgen. Dinsdagavond nog was unaniem een motie van de SP aangenomen met een oproep aan de provincie het busvervoer te behouden.

Volgens woordvoerster Marlies Verhoef van de gedeputeerde hadden Gedeputeerde Staten onafhankelijk van de protesten al het besluit genomen om de busvoorziening voor de wijk te handhaven.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    De Lange Duinen in Soest, met op de achtergrond Soest, vanaf een hoogte van bijna 400 meter, vormen een unieke plek voor thermiek. De opstijgende lucht is ideaal voor zweefvliegtuigen. De Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen hield zaterdag haar jaarlijkse open dag op haar terrein op Park Vliegbasis Soesterberg. Honderd genodigden, onder wie een verslaggever van deze krant, mochten een korte zweefvlucht maken met een van de piloten van de vereniging. Ook kinderen vanaf 13 jaar mogen in principe al meevliegen. Lid worden en zweefvliegen kan al vanaf 14 jaar.