Pauline Muijs is blij dat er geen drempels zijn in het nieuwe schoolgebouw van de Mr. Groen van Prinstererschool en CBS de Grondtoon in Bunschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Pauline Muijs is blij dat er geen drempels zijn in het nieuwe schoolgebouw van de Mr. Groen van Prinstererschool en CBS de Grondtoon in Bunschoten. © GinoPress B.V.

Geen drempels, wél invalidentoiletten; ook Pauline (11) kan met haar rolstoel terecht in dit schoolgebouw

Met een reuzenschaar knipte de 11-jarige Pauline Muijs uit Bunschoten maandag het lint door van de nieuwbouw van twee basisscholen in Bunschoten. En dat deed ze niet alleen voor de lol. Pauline is ambassadeur van de Stichting voor het Gehandicapte kind. En juist die doelgroep wordt omarmd door de Groen van Prinstererschool en OBS De Grondtoon. 

  1. IJskoude en hongerige dakloze wacht in bibliotheek urenlang op hulp: ‘Hij moest huilen en wilde dood’
    PREMIUM

    IJskoude en hongerige dakloze wacht in biblio­theek urenlang op hulp: ‘Hij moest huilen en wilde dood’

    Hij had het ijskoud, was hongerig en neerslachtig. Want waar moet je als dakloze naar toe als zélfs de opvang je niet meer wil hebben? In Amersfoort wezen instanties naar elkaar en duurde het vijf uur voordat een dakloze werd opgehaald uit de bibliotheek, waar hij zich op het toilet verscholen had. ,,Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om iemand met deze kou de straat op te sturen.”