Trucker Reinder Bron geniet in zijn vrachtwagen van portie andijviestamppot.
Volledig scherm
PREMIUM
Trucker Reinder Bron geniet in zijn vrachtwagen van portie andijviestamppot. © Rodney Kersten

Geen gezelligheid, maar wel een warme hap; chauffeurs blijven komen bij De Tweede Steeg

Achter elkaar rijden de vrachtwagens het parkeerterrein bij chauffeurscafé De Tweede Steeg op. Niet voor een borrel of gezellig praatje met collega’s. Wél voor een warme hap die in de eigen cabine opgepeuzeld moet worden.

Verscholen achter een mondkapje overhandigt een medewerker van het restaurant met een lange stok het bestelformulier van de dag aan een chauffeur in zijn cabine. ‘Iet Giet Oan!’ staat op het A4'tje met daarop het menu en instructies geschreven. Aan de chauffeur nu de lastigste keus. Gaat hij voor het weekmenu — stamppot rauwe andijvie met een speklap —, bami met saté of toch een variëteit van aardappels, vlees en groenten?

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.