Volledig scherm
Het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort. © Nico Brons

Geen nieuwe excellente scholen erbij in regio Amersfoort

De regio Amersfoort heeft dit jaar geen nieuwe excellente scholen erbij gekregen. Het aantal scholen met een gouden randje komt daarmee op vier. Drie jaar geleden waren dat er nog negen.

De scholen in de regio die het predicaat excellent mogen voeren zijn het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium, het Farel College (havo en vwo) het Corlaer College in Nijkerk (havo en vwo) en de 2e van der Huchtschool in Soest (basisonderwijs). Twee jaar geleden telde de regio nog negen excellente scholen. Van een aantal verliep die titel met ingang van dit jaar.  

Vandaag hebben 62 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2019 gekregen. Zij mogen dit predicaat in principe drie jaar voeren: 2020, 2021 en 2022.

Het predicaat is een erkenning voor scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. Belangrijke gedachte achter de excellente scholen is, dat deze helpen de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren. De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen te stimuleren en te bevorderen dat deze scholen hun kennis delen met andere scholen, zodat scholen kunnen leren van elkaar.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”