Volledig scherm
De speeltuin aan de Roevoeterstraat. © Gemeente Amersfoort

Gemeente haalt onveilig speeltoestel in Vathorst weg

De gemeente Amersfoort heeft het speeltoestel aan de Roevoeterstraat in de Amersfoortse wijk Vathorst weggehaald, omdat dit niet veilig genoeg meer was voor kinderen om op te spelen. 

Het speeltoestel is vandaag door de gemeente verwijderd omdat het niet langer veilig te gebruiken is. Volgens gemeentewoordvoerder Leonie van Scholten voldeed het houten speeltoestel niet meer aan de wettelijke eisen. ,,Zo was op een aantal plekken het hout verrot en staken er schroeven uit. De kosten om het toestel te laten repareren wogen niet meer op tegen de waarde die het toestel nog had.”

Volgens de gemeente wordt uiteindelijk wel een nieuw speeltoestel op dezelfde plek neergezet, maar ‘dat duurt nog even’. ,,Voorlopig plaatsen we daarom tijdelijk een paar kleine andere toestellen op die plek’’, aldus de gemeente. 

Aan het einde van dit jaar gaat de gemeente met de buurt in gesprek over de nieuwe inrichting van de speelplaats. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Amersfoort?

    Wat gebeurt er vandaag in Amersfoort?

    Falcon, Spiderman, The Hulk of Iron Man, wie is jouw grootste Marvel-held? Tijdens een creatieve workshop in de Kunstbrouwerij kunnen kinderen van 9 jaar en ouder een eigen spannende Marvel-fotostrip maken. Van 10.30 tot 12.30 uur wordt geknutseld aan kleine Marvel-figuurtjes en een bijzondere wereld van snoepgoed en ander etenswaar. In die wereld spelen de verhalen zich af. Door een foto te maken wordt zo een eigen Marvel-fotostrip gecreëerd. Toegang is 10 euro, tickets zijn verkrijgbaar via de website.