Volledig scherm
Markt op de Hof. © AD

Gemeente wil fietsenkelder onder de Hof

Het Amersfoortse college gaat onderzoeken of het mogelijk is om een fietsenkelder onder de Hof te bouwen. Het is een van de acties in het Uitvoeringsplan Fietsplan 2019-2022, dat gisteren werd vastgesteld. De gemeente wil het parkeren van fietsen in de binnenstad structureel beter gaan organiseren.


,, We zien dat mensen graag de fiets pakken naar de binnenstad en daarom moeten we het fietsparkeren goed regelen, voor de fietser, maar ook om te zorgen dat de binnenstad goed toegankelijk blijft”, zegt wethouder Hans Buijtelaar van mobiliteit. ,,Het gebied rond de Hof trekt veel fietsers vanwege winkels , horeca en markt en daarom gaan we onderzoeken of een nieuwe stalling daar uitkomst kan bieden. Ook voor andere plekken in de binnenstad en Eemplein gaan we kijken naar structurele oplossingen.

Ook wil de gemeente de mogelijkheden onderzoeken van  ‘Park en Bike’ voorzieningen aan de rand van stad, waar mensen hun auto kwijt kunnen en daar de fiets naar de binnenstad kunnen pakken. Verder wil de gemeente verkeerslichten beter afstellen, onveilige locaties aanpakken en kruispunten verbeteren. Ook is er aandacht voor kwetsbare groepen zoals jongeren en oudere fietsers. Doel is om het fietsgebruik in de stad tot 2030 met een kwart te laten groeien.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!