Volledig scherm
Burgemeester Rob Metz van Soest. © Ruben Schipper

Gemeenteraad Soest wil burgemeester Rob Metz herbenoemen

De gemeenteraad in Soest wil dat burgemeester Rob Metz herbenoemd wordt voor een tweede termijn. Metz zou dan nog zes jaar mogen dienen als burgemeester van het dorp. 

Dat heeft de raad vanavond besloten. Het huidige termijn van de burgemeester loopt ten einde.  Eerder had hij al aangegeven voor een tweede termijn te willen gaan. 

Behalve de aanbeveling van de raad, bepalen de Commissaris van de Koning, de minister en de Koning ook over het tweede termijn van Metz. Als die hun toestemming geven, wordt Metz op 28 november opnieuw beëdigd. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Drugsloods in Voorthuizen werd onderverhuurd door gemeente

    Drugsloods in Voorthui­zen werd onderver­huurd door gemeente

    De loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen, waar eind juni 45.000 liter drugsafval werd gevonden, werd door de gemeente onderverhuurd ProMid Vastgoed B.V. Deze huurder had het MOB-complex ook onderverhuurd en de onderhuurder blijkt vervolgens op zijn beurt ook onderverhuurd te hebben, antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen van LokaalBelang en het CDA. De partijen wilden weten hoe het mogelijk was dat in een gebouw van de gemeente de grootste hoeveelheid drugsafval ooit werd gevonden.