Glijbaan van Amerena na 457 dagen vertraging open: ‘Het kan niet hard genoeg gaan!’

VideoHet duurde zo’n 457 dagen langer dan gepland, maar nu waagden de allereersten bezoekers zich van de nieuwe roetsjbaan in zwembad Amerena in Amersfoort. 

,,Gebeurt er iets engs onderweg?”, vraagt de 11-jarige Mulu. Als een van de eersten begeeft hij zich op de 14 meter hoge, witte trap. Treuzelend staat hij voor het rode stoplicht, dat pas op groen springt zodra de glijder beneden in de uitglijdbak terecht is gekomen. ,,Ik vind het heel spannend, want ik ben nog nooit van mijn leven van een glijbaan afgegaan.” Mulu rent de trap weer af. ,,Ik ga mijn broer halen”, roept hij. Even later staat hij samen met zijn broer in de rij. Driftig discussiërend over welke tactiek het beste werkt om zo snel mogelijk te glijden.

  1. Gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in kazernekwestie
    PREMIUM
    WESTELIJKE RONDWEG

    Gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in kazerne­kwes­tie

    De gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in de verwikkelingen rond de entree van de Bernhardkazerne. Defensie heeft volgens burgemeester en wethouders in gesprekken over de westelijke rondweg nooit aangegeven dat ze de hoofdingang aan de Barchman Wuytierslaan wilde verplaatsen naar de Utrechtseweg. De wens van een tweede toegang tot het kazerneterrein was op enig moment wel aan de orde, stelt het college.