Bewoners van Leusden kregen in 2017 onder toeziend oog van de wethouders Erik van Beurden (rechts met bril op het voorhoofd) en Jan Overweg (roze shirt, inmiddels geen wethouder meer) gescheiden afvalinzameling.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Leusden kregen in 2017 onder toeziend oog van de wethouders Erik van Beurden (rechts met bril op het voorhoofd) en Jan Overweg (roze shirt, inmiddels geen wethouder meer) gescheiden afvalinzameling. © Saskia Berdenis van Berlekom

Goed afvalscheiden kost Leusdenaren juist méér

Meer dan 100 woedende berichten op Facebook naar aanleiding van berichten over de voorgestelde verhoging van de afvalbelasting in Leusden. Met name de reden van de verhoging zorgt voor onbegrip: inwoners scheiden hun afval té goed. Huh? De vervuiler betaalt, toch?

‘Hoe beter je je afval scheidt, hoe minder belasting je betaalt.’

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.