Henri Vinke zorgt voor het crowdmanagement tijdens Koningsdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Vinke zorgt voor het crowdmanagement tijdens Koningsdag. © Saskia Berdenis van Berlekom

Henri moet 50.000 bezoekers tijdens Koningsdag in ‘gareel’ houden

Koningsdag in Amersfoort trekt naar schatting tussen de 40.000 en 50.000 toeschouwers langs de route. Aan crowdmanager Henri Vinke en zijn team de taak de publieksstromen in goede en veilige banen te leiden. ,,Het is een megaoperatie waarin álles moet kloppen en waar tegelijk niemand last van mag hebben.’’

De wandeling die de jarige Willem-Alexander aflegt tussen de Mariënhof aan de Kleine Haag en het Eemplein meet precies 1075 meter. Uiteindelijk zal de koning handenschuddend en zigzaggend zo’n 1200 meter afleggen. De prinsesjes komen heen en weer rennend misschien wel aan 1,5 kilometer, denkt Vinke.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.