De voltallige raad van Barneveld gaat staan tijdens het uitspreken van het ambtsgebed door burgemeester Asje van Dijk (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De voltallige raad van Barneveld gaat staan tijdens het uitspreken van het ambtsgebed door burgemeester Asje van Dijk (rechts). © Nico Brons

Het ambtsgebed is Barneveldse folklore

Op het tweede gezichtFotograaf Nico Brons en verslaggever Wichard Maassen nemen wekelijks een kijkje achter het nieuws. Vandaag: het ambtsgebed in Barneveld.

Het geluid van de voorzittershamer is amper weggestorven of het ‘amen’ van Barnevelds burgemeester Asje van Dijk (CDA) heeft al geklonken. Hij heeft de ‘Almachtige God’ om wijsheid gevraagd, ‘ter behartiging van de belangen van hen die aan ons zijn toevertrouwd’.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.