Arie van den Bosch (links) bij het leggen van de eerste steen van de Oranjekerk door Koningin Wilhelmina op 16 maart 1935.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie van den Bosch (links) bij het leggen van de eerste steen van de Oranjekerk door Koningin Wilhelmina op 16 maart 1935. © Kamp Amersfoort

Het boek van dominee Dirk Arie van den Bosch werd beschouwd als een aanval op Hitler

Kamp Amersfoort was in de oorlog voor velen een helse plek. Wie waren zij en wat overkwam hen? In deel 36 (slot): dominee Dirk Arie van den Bosch, die vanaf de kansel al vroeg de Jodenvervolging veroordeelde.

Dirk Arie van den Bosch, een boerenzoon met blonde krullen, groeit uit tot een geliefde hervormd predikant. Op 4 september 1910 krijgt hij zijn eerste gemeente: Nieuw-Vennep. In dat jaar trouwt hij met Catriena Cornelia Maria Fortgens. Ze krijgen drie kinderen.

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.