Volledig scherm
PREMIUM
De aanlichting in Bos Birkhoven is elk jaar weer een genot voor de bezoekers. © Saskia Berdenis van Berlekom

Het kan niet gek genoeg op Into the Woods

Het tienjarige jubileum van festival Into the Woods dit weekend is groots uitgepakt. Bos Birkhoven stond bol van oppeppende muziek, springende feestbeesten en vooral veel spulletjes.

Volledig scherm
Vanaf minuut 1 van Into the Woods is het dansen geblazen met allemaal vrienden om je heen. © Saskia Berdenis van Berlekom

Elfjes, cowboys en prinsessen begeven zich tussen de bezoekers naar het festivalterrein nadat ze door lachende bewakers zijn gefouilleerd. Vele feestgangers zullen hun outfit zorgvuldig hebben uitgekozen, maar in feite doet het er niet toe hoe je er op Into the Woods bijloopt. Het kan hier niet gek genoeg: alles kan.

,,Vroeger was het nog gekker, toen verkleedde bijna iedereen zich", vertelt Machiel in een cowboy-outfit. Zijn hartslag is net gemeten door Dr Love bij Chouffe, een beergarden waar stelletjes ook kunnen trouwen. ,,Het gaat nu stukken beter met hem, ik weet waar ik het over heb", zegt Dr Love terwijl ze naast Machiel staat. In haar witte dokterskostuum valt ze duidelijk op tussen de bomen en de biertafels. In een hoek van Chouffe kunnen mensen slow-daten en daarna trouwen. Er zijn ongeveer 180 mensen getrouwd op zaterdagmiddag. Marlon is net met twee vriendinnen getrouwd. ,,Dat kan hier gewoon, prachtig toch!" roept ze blij.