Het kerstmannen pak kan weer uit de kast getrokken worden, want het is weer tijd voor de inschrijvingen van de Kerstmannenloop in Amersfoort.
Volledig scherm
Het kerstmannen pak kan weer uit de kast getrokken worden, want het is weer tijd voor de inschrijvingen van de Kerstmannenloop in Amersfoort. © indebuurt

Ho-ho-hollen geblazen! De kerstmannenloop keert dit jaar terug naar Amersfoort

De kerstmannenloop in Amersfoort ging vorig jaar niet door, maar keert in december terug naar de binnenstad. Duizend kerstmannen rennen dan vijf kilometer door de stad.

 1. Moeder Suzanne en dochter Zoë zeggen alles tegen elkaar, ook in meest zware tijd: ‘Nooit vond ze iets gek’
  PREMIUM

  Moeder Suzanne en dochter Zoë zeggen alles tegen elkaar, ook in meest zware tijd: ‘Nooit vond ze iets gek’

  Als er een ding belangrijk is tussen Suzanne en Zoë, dan is het eerlijkheid. Moeder en dochter vertellen elkaar alles open en eerlijk. Vroeger al, en nu nog steeds. Die manier van met elkaar omgaan heeft ervoor gezorgd dat Zoë haar moeder als een van haar beste vriendinnen ziet. ,,Al van jongs af aan heb ik alles kunnen zeggen tegen haar. Nooit vond ze iets gek.”
  Amersfoort
 2. Dit vinden lezers ervan dat inwoners moeten dokken na verkoop parkeergarage: ‘Kwalijke uitglijder’
  de kwestie

  Dit vinden lezers ervan dat inwoners moeten dokken na verkoop parkeerga­ra­ge: ‘Kwalijke uitglijder’

  Moet de gemeente Amersfoort een hoge compensatie betalen aan bewoners van de Breestraat? Zij zijn, door een fout van de gemeente, maandelijks bijna 200 euro extra kwijt om te mogen betalen in een nabije parkeergarage. De gemeente verkocht die garage, waarna de nieuwe eigenaar de vijftien bewoners trakteerde op een gepeperde rekening. ‘Superstom om bewoners over te leveren aan commerciële partijen.’
  Amersfoort