Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van de HU in Amersfoort © foto AD

HU Amersfoort breidt uit met verkorte opleidingen die aansluiten op arbeidsmarkt

De Hogeschool Utrecht (HU) in Amersfoort krijgt dit jaar vier extra hbo-opleidingen toebedeeld. Volgende maand start de nieuwe studie Software Ontwikkeling, na de zomer komen daar nog drie opleidingen bij. Het gaat om verkorte hbo-opleidingen die aansluiten op actuele behoeften van het bedrijfsleven.

Het aanbod van de hogeschool langs de Amsterdamseweg bestaat op dit moment uit negen opleidingen. In februari breidt de HU het opleidingenportfolio in Amersfoort uit met de voltijd Associate degree Software Developer, waar circa dertig studenten mee zullen starten. De school verwacht een jaarlijkse instroom van 60 tot 100 studenten.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”