Huurprijzen in Amersfoort licht gedaald

De prijzen in de vrije huursector in Amersfoort zijn in het tweede kwartaal licht gedaald. Dat past in de landelijke trend, waarin een einde lijkt  te komen aan de turbulente prijsstijgingen, concludeert verhuursite Pararius.nl  op basis van hun eigen cijfers. 

Volledig scherm
© AD

In het eerste kwartaal van dit jaar was de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Amersfoort het hoogst sinds begin 2010. In de eerste drie maanden van 2019 betaalde een huurder in onze stad gemiddeld 12,50 per vierkant meter,in het tweede kwartaal zakte dat naar 11,99 euro. Dat is onder de landelijk gemiddelde huurprijs per vierkante meter van 16,31 euro in het tweede kwartaal. 

Ten opzichte van een jaar geleden is de prijsstijging ook afgevlakt. Was de gemiddelde huurprijs in het eerste kwartaal van 2018 met liefst 15,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar was de stijging nog maar 5,7 en 6,1 procent.

,,De vraag naar woningen is nog steeds veel groter dan het aanbod, maar er zit een grens aan wat mensen kunnen en willen betalen’, verklaart Pararius-directeur Jasper de Groot. Hoewel de stijging dus aanzienlijk kleiner is dan voorheen, betaalden nieuwe huurders in alle provincies meter meer dan een jaar eerder. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!