Volledig scherm
© ANP

Identiteit aanrander in Amersfoort bekend bij politie

De identiteit van de man die in februari op de Hellestraat in Amersfoort een meisje van 17 betastte, is dankzij tips van burgers bekend geworden. De man is nog niet aangehouden.

De politie is vanochtend aan de Havikshorst in Amersfoort een flat binnengevallen. De actie zou verband hebben gehouden met de aanranding van de 17-jarige Amersfoortse. Wakker geschrokken flatbewoners zagen hoe agenten de voordeur forceerden en de flat betraden. Ze kwamen volgens  de bewoners onverrichter zake weer naar buiten. Het adres zou vaker zijn genoemd sinds de politie gisteren een foto van de aanrander op haar site zette. De politie kan de reden van de inval volgens een woordvoerder niet prijsgeven vanwege een lopend onderzoek.

Camerabeelden

De getoonde camerabeelden in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van de aanranding in de Hellestraat  leverden volgens de politie de afgelopen 24 uur veel bruikbare tips op over de identiteit van de dader. De beelden zijn vanochtend verwijderd van de site van Bureau Hengeveld, omdat ze hun werk hebben gedaan en niet meer nodig zijn. 

De politie zoekt nog wel naar ooggetuigen van het incident, dat plaats vond in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari.   

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!