Volledig scherm
Wereldlichtjesdag: 'voor alle overleden kinderen' © -

Iedereen is welkom in Leusden op Wereldlichtjesdag: ‘Kom vooral, je kunt een steun zijn voor anderen’

Even stilstaan bij het gemis en het verdriet van hen die ooit een kind verloren. Het gebeurt zondagavond tijdens Wereldlichtjesdag op ontelbare plekken en voor het eerst ook in Leusden. ,,Kom vooral. Ook als het jou niet direct betreft, kun je een steun zijn voor de ander’’, zegt lokaal initiatiefneemster Reina Loots.

De deuren van haar uitvaartcentrum aan de Leusdense Valleilaan staan op 8 december wagenwijd open voor nabestaanden, maar zeker ook voor anderen die de families een hart onder riem willen steken door simpelweg aanwezig te zijn. Loots: ,,Er is ruimte genoeg. Ik wil het op deze plek nog eens nadrukkelijk vragen, voor al diegenen die het verdriet over een verloren kind elke dag met zich meedragen.’’

Alle leeftijden

Ook voor nabestaanden die aarzelen heeft Loots een boodschap. ,,We praten over kinderen die er niet meer zijn, maar het kan om alle leeftijden gaan. Ook als je op latere leeftijd een inmiddels volwassen zoon of dochter verliest, raak je je kind kwijt. Dat blijft het tenslotte altijd, in je hart en in gedachten.

Om 19.00 uur precies worden zondag wereldwijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden en vermiste kinderen. De bijeenkomst in Leusden begint met een inloop vanaf 17.30 uur. Tussen 18.00 en 19.00 uur verzorgen betrokkenen een programma met muziek, sprekers en poëzie, waarna buiten een nog onbekend aantal kaarsjes zal worden aangestoken.