Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Illegaal vuurwerk ontploft bij woning in Bunschoten: twee mannen opgepakt

Na een explosie bij een woning in Bunschoten zijn gisteravond twee mannen (21 en 20 jaar) uit die plaats aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht illegaal vuurwerk te hebben afgestoken. Het zou om een gerichte actie op de woning gaan.

Bij de ontploffing, die omstreeks 19.30 uur gebeurde, vielen wonder boven wonder geen gewonden, meldde de politie vanmiddag. Door de explosie liep de voorkant van de woning aan de Sweelinckstraat middenin Bunschoten veel schade op. De glasscherven van de ramen die door de klap aan diggelen werden geblazen, waren volgens een politiewoordvoerder tot in de nabijgelegen speeltuin te vinden.

Uit het forensisch onderzoek van de toegesnelde agenten bleek al snel dat zwaar vuurwerk de oorzaak van de ontploffing is geweest. Volgens de politie gaat het om ‘een gerichte actie op de woning’. Wat daar het motief van is geweest, is nog niet duidelijk. Het onderzoek bracht de agenten op het spoor van de twee verdachten.

De twee mannen van 21 en 20 jaar uit Bunschoten zijn aangehouden en zitten vast voor onderzoek en verhoor. De politie is op zoek naar getuigen van de explosie.