De bussen van Syntus geven allang als bestemming ‘Centraal Station’ dan wel CS aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De bussen van Syntus geven allang als bestemming ‘Centraal Station’ dan wel CS aan. © Nico Brons

In de praktijk hééft Amersfoort allang een centraal station

OP HET TWEEDE GEZICHTFotograaf Nico Brons en verslaggever Wichard Maassen nemen wekelijks een kijkje achter het nieuws. Vandaag: Amersfoort Centraal.

Als iets eruit ziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk ook een eend. Deze redeneerwijze is moeiteloos toe te passen op het station van Amersfoort. De onophoudelijke stroom reizigers die daar in de ochtendspits wordt uitgebraakt, tref je niet aan in Vathorst of Schothorst. Taxipassagiers zeggen ‘naar centraal’ als ze het grootste station bedoelen. En de bussen van Syntus geven als bestemming ‘Centraal Station’ dan wel ‘CS’ aan. Ergo: in de praktijk hééft Amersfoort allang een centraal station.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.