Inbrekers stelen sieraden, dure merkkleding, drank en BMW's: getuigen gezocht

De politie tast nog steeds in het duister over wie er achter de inbraak zit in een woning aan Het Kompas in de Amersfoortse wijk Kattenbroek eind april. De inbrekers gingen ervandoor met twee BMW's van de bewoners. Die werden later brandend aangetroffen in Doetinchem.

De inbraak vond plaats tussen vrijdagmiddag 26 april 16.00 uur en zondagavond 28 april om middernacht, toen de bewoners een weekendje weg waren. De woning werd geheel doorzocht en er worden onder andere sieraden, elektrisch gereedschap, enkele tientallen flessen sterke drank en een grote partij merkkleding van o.a. Versace en Hugo Boss gestolen. 

Volledig scherm
De auto's werden uitgebrand in Doetinchem aangetroffen. © Politie

De inbrekers namen ook de twee BMW's op de oprit mee. De auto’s werden in de nacht van zondag 28 op maandag 29 april brandend aangetroffen in Doetinchem en brandden geheel uit.

De politie is op zoek naar getuigen die  tussen vrijdagavond 26 april en de nacht van zondag op maandag iets verdachts gezien op of in de buurt van Het Kompas. Ook wil de politie in contact komen met mensen die weten wie er mogelijk bij de inbraak betrokken waren, of die de sieraden ergens gezien hebben of te koop aangeboden hebben gekregen.