Van links naar rechts: Marco van de Veen, Marco van Meerveld, René Vaarkamp en Sjaak Malestein staan op de plek van een van de geplande windmolens. Zwartebroek ligt op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Marco van de Veen, Marco van Meerveld, René Vaarkamp en Sjaak Malestein staan op de plek van een van de geplande windmolens. Zwartebroek ligt op de achtergrond. © Cees Wouda

Inwoners Terschuur en Zwartebroek woedend over mogelijke komst van vier megawindmolens: ‘Een nachtmerrie’

Inwoners van Zwartebroek en Terschuur zijn woedend en verbijsterd over de mogelijke komst van vier kolossale windturbines. Ze vrezen voor hun woongenot en verstoring van de natuur.

Sjaak Malestein uit Zwartebroek staat voor het raam en wijst met zijn vinger naar het weidegebied, dat zich voor zijn woning uitstrekt. ,,Als de gemeentelijke plannen doorgaan, komen daar drie windmolens te staan. Vol in mijn zicht. Als je de wieken meerekent, zijn ze straks drie keer zo hoog (180 meter, red.) als de toren van de Oude Kerk van Barneveld. Een nachtmerrie!’’

  1. 

Priester Mauricio staat coronapatiënten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’
    PREMIUM

    Pries­ter Mauricio staat coronapa­tiën­ten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’

    Pastoor Mauricio Meneses (36) uit Soest, een van de drie priesters voor de twee grote parochies in Amersfoort en omstreken, gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. Andere coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is hij op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg overgebracht zijn naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.