Jeannette Groenewoud in de tuin van haar droomhuisje in Lage Vuursche. ,,Hier wil ik doodgaan.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannette Groenewoud in de tuin van haar droomhuisje in Lage Vuursche. ,,Hier wil ik doodgaan.’’ © Nico Brons

Jeannette kocht een droomhuisje in het bos, maar het is er net zo druk als in de Kalverstraat

Op het tweede gezichtFotograaf Nico Brons en verslaggever Wichard Maassen nemen wekelijks een kijkje achter het nieuws. Vandaag: Jeannette Groenewoud uit Lage Vuursche vreest dat evenementen bij Paleis Soestdijk de rust verder zullen verstoren.

Quote

Hier wil ik doodgaan

Jeannette Groenewoud

Jeannette Groenewoud wilde buiten wonen, het liefst zo afgelegen mogelijk. Het viel niet mee iets te vinden. Nog één keer besloot de Blaricumse op Funda te kijken, hoewel ze eigenlijk de moed al had opgegeven. En toen verscheen dat hans-en-grietjehuisje in het bos van Lage Vuursche, met een puntdak en groenrode luiken voor de ramen. ‘Dáár wil ik doodgaan’, jubelde het in haar.

  1. Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’
    PREMIUM

    Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’

    Leerlingen coachen, dealen met ongeruste ouders, digitale helpdesk spelen en niet te vergeten zelf fit blijven. Het onderwijs heeft zich in de corona-crisis in sneltreintempo aangepast naar lesgeven op afstand. Deze krant maakte voor de tweede keer een belronde langs vier docenten en schoolleiders uit de regio en vroeg naar hun dagelijkse ervaringen nu de scholen sowieso tot en met de meivakantie hun poorten noodgedwongen gesloten moeten houden.