Volledig scherm
PREMIUM
Nisrine (12) en Ibrahim (27) delen rozen uit aan jongeren. © Cees Wouda

Jeugdwerker Ibrahim geeft jongeren een roos voor hun ouders: ‘Kinderen kennen vaak niet de waarde van hun ouders’

ValentijnsdagValentijnsdag is een dag vol liefde. Niet alleen voor je partner, maar voor iedereen, vindt jongerenwerker Ibrahim El Khalki. Hij draagt Amersfoort, jong en oud, een warm hart toe.

Quote

De verhalen die sommige ouders mij vertellen zijn verschrik­ke­lijk

Ibrahim El Khalki

Winkelpubliek in het centrum kijkt ervan op: een grote groep jongeren, dat rozen uitdeelt. Als een ware Cupido heeft Ibrahim El Khalki, Amersfoorter van het Jaar (2019), twintig vrijwilligers opgetrommeld, die hem helpen honderd rozen uit de delen aan kinderen en jongeren. Die kunnen ze vervolgens aan hun ouders geven. ,,Kinderen en jongeren waarderen vaak hun ouders niet. Dat zie je aan de manier waarop ze met hen omgaan”, zegt El Khalki. ,,De verhalen die sommige ouders mij vertellen zijn verschrikkelijk.”

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”