Volledig scherm
PREMIUM
Joey U’Ren (l) en Jelle Maris. ‘Ik hoop dat jongeren zichzelf hier blijven ontwikkelen in plaats van op straat te hangen.’ © Saskia Berdenis van Berlekom

Joey (19) is de drijvende kracht achter jongerencentrum So What: ‘Jongeren groeien hier en hangen niet op straat’

Sinds zijn 12de komt hij al in jongerencentrum So What in de wijk Zielhorst. Inmiddels is Joey U’Ren (19) nu bijna een jaar voorzitter van het bestuur van Jongerenverenig­ing So What, de organisatie die het beheer van het centrum heeft overgenomen.

,,Fantastisch, ik ben trots dat we dit als jongeren kunnen doen’’, zegt Joey U’Ren. Eind 2017 dreigde het doek te vallen voor So What, in de vorm zoals het altijd had bestaan. Jongeren werden vanaf toen uitgedaagd om zelf activiteiten te organiseren. Joey greep zijn kans. Als 12-jarige kwam hij al in het centrum met vriendjes uit de buurt. Een warme plek om na school te hangen én een potje te gamen op een spelcomputer. U’Ren schreef een visie voor het centrum én vroeg eigenhandig subsidie aan bij welzijnsorganisatie Indebuurt033 en bij het Oranjefonds om So What open te houden. Met succes. Hij runt de boel nu bijna een jaar.