Volledig scherm
Hier vond de beroving plaats. © AD

Jongens opgewacht door 12 belagers na smartphone verkooptruc

Vier jongemannen uit Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk zijn afgelopen vrijdagavond het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Dat gebeurde op het Wieringenpad in de Amersfoortse wijk Vathorst. De politie is op zoek naar getuigen. 

Die vrijdag had een van de jongens via sociale media contact gekregen met iemand die een smartphone te koop aanbood. Nadat hij met de verkoper gegevens had uitgewisseld en tot een prijsafspraak was gekomen, spraken zij om 22.00 uur af in Amersfoort.

Samen met drie vrienden ging de jongeman die avond naar Amersfoort. Gezamenlijk parkeerden zij hun scooters in het zogenaamde ‘Kaipark’ in Amersfoort. Daar werden de vier op het Wieringenpad door een groep van ongeveer twaalf personen omsingeld. Vervolgens werden zij bedreigd met een pistool.

Bedreigd

Drie van de vier jongens zagen kans weg te rennen, maar de vierde van het groepje bleef achter in de groep belagers. Hij werd gedurende enige tijd bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders weg en ontfermden omstanders zich over het slachtoffer. Ook de politie was inmiddels gewaarschuwd.